Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 foie gras de canard cru, dénervé (500 g env.)
- ½ c. à café de quatre-épices moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 10 g d'armagnac
- 6 figues sèches, coupées en petits dés
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 64 g
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie gras de canard
72h
Lotte au beurre rouge
40min
Foie gras au café et aux pruneaux
1小时 35 分钟
Croustillant de sarrasin aux escargots, crème à l'ail
2 Std. 40 Min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Sorbet au limoncello
3u. 10min
Foie gras farci aux figues
24h
Sorbet mangue-gingembre, gambas et tuile au sésame
1 godz. 5 min
Gambas snackées, purée de courge, crème de coco et citron vert
40min
Glace vanille aux myrtilles
12j 30 menit