Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 200 g de farine de blé semi-complet
- 10 g d'huile d'olive, 4 c. à soupe, 1 filet et un peu pour la saladier
- ½ c. à café de sel
- 4 gros oignons, coupés en quatre
- du poivre moulu
- 2 c. à café de thym frais
- 50 g d'olives noires
- 1 boîte de filets d'anchois à l'huile
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Tapenade
10 min
Pissaladière
3sa
Pissaladière
2j 10 menit
Pissaladière
3sa
Tarte aux courgettes et tapenade
1 Std. 15 Min
Fiadone
55 Min
Tian aux anchois, olives et romarin
1j 20 menit
Anchoïade
15min
Tapenade
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Oreillettes
3 Std. 40 Min