Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'aubergine, détaillée en cubes
- 1 c. à café de sel
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 200 g de lardons fumés
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates, en morceaux
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009.3 kJ / 243 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 533.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25 min
Ratatouille
40 分钟
Poulet basquaise
50min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Tellines en persillade
1h 30min
La daube niçoise cuisson lente
13h 20min
Ratatouille
55min
Daube de l'Aubrac
17 Std. 30 Min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Courgettes farcies à l'orientale
55min
Carottes râpées à ma façon
20min
Porc aux lentilles
1小时 20 分钟