Ratatouille provençale

Ratatouille provençale

4.5 220 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 400 g d'aubergine détaillée en cubes
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 200 g de lardons fumés
  • 15 g d'huile d'olive
  • 500 g de tomates en morceaux
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 533.8 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1009.3 kJ / 243 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...