Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'aubergine, détaillée en cubes
- 1 c. à café de sel
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 200 g de lardons fumés
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates, en morceaux
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009.3 kJ / 243 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 533.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Ratatouille
55min
Poulet basquaise
50min
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Haricots verts au thym
1h 10min
Ratatouille
40min
Carottes râpées à ma façon
20 min
Daube de l'Aubrac
17h 30 min
Tian aux anchois, olives et romarin
1h 20 min
Porc aux lentilles
1h 20 min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min