![Fondue savoyarde Fondue savoyarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/246341.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de comté
- 250 g de fromage à pâte pressée, type beaufort
- 250 g d'emmental ou d'abondance
- 15 g de fécule de maïs (Maïzena)
- 300 g de vin blanc de Savoie
- 1 gousse d'ail pelée
- 5 - 6 gouttes de kirsch
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 530 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Sauce au roquefort
20min
Aligot
40min
Risotto crémeux au camembert
35min
Œuf poché sauce meurette
1h
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13h 30min
Fondue suisse moitié-moitié
30min
Croziflette
1h 25 min
Welsh rarebit
30min
Gratinée aux oignons
50min
Fondue savoyarde
15min
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min