Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1310 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 40 g sementes de sésamo
- 1 dente de alho
- 250 g grão-de-bico cozido escorrido
- 40 g azeite
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de paprika
- 150 g pimentos assados cortados em tiras
- 100 g azeitonas pretas
- 250 g atum em lata escorrido
- 100 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2202.3 kJ / 526.4 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1326.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35 min
Penne com chouriço e cogumelos
25 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Salada de quinoa, grão e caju
30 min
Bolonhesa de lentilhas
35 min
Salada de arroz e atum com molho de iogurte
30 min
Salada com mini-hambúrgueres de atum
20 min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 min
Noodles com frango e espinafres
25 min
Noodles com caril de camarão e manga
25 min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Salada de penne com pepino e atum
50 min