Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

3.6 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g wieprzowiny pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 100 g białego octu winnego
  • 150 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
  • 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 20 g smalcu
  • 12 tortilli pszennych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 293 kcal / 1227 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 3.5 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...