Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

3.6 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • wieprzowiny pokrojonej na 3 cm kawałki
    1000 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oregano, suszonego
    2 łyżki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • białego octu winnego
    100 g
  • soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
    150 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    100 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • oleju
    20 g
  • smalcu
    20 g
  • tortilli pszennych
    12

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 293 kcal / 1227 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 3.5 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...