Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
TM5 TM6

Wieprzowina w tortilli po meksykańsku

Składniki

  • 1000 g wieprzowiny, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki, słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki, ostrej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 100 g białego octu winnego
  • 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 20 g smalcu
  • 12 tortilli pszennych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1227 kJ / 293 kcal
Białko
35.5 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
15.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie