
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
wieprzowiny pokrojonej na 3 cm kawałki1000 g
-
ząbki czosnku3
-
oregano, suszonego2 łyżki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
białego octu winnego100 g
-
soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego150 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki100 g
-
soli2 łyżeczki
-
oleju20 g
-
smalcu20 g
-
tortilli pszennych12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
293 kcal /
1227 kJ
Białko
35.5 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
3.5 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska