
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g borowików, suszonych
lub 10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków - woda ciepła, ilość do zalania grzybów
- 500 g polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
- 70 g suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 200 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu wołowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona - 250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
- 100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- 200 g bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego
- ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 356.1 kcal / 1490.8 kJ
- Białko
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g