Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 230 g farinha s/ glúten
- 120 g margarina vegetal
- ½ c. chá de goma xantana
- 50 g água
Recheio
- 150 g cogumelo enoki, fresco
- 350 g castanha descongelada
- 15 g salsa
- 35 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 400 g batata-doce de polpa laranja cortada em pedaços
- 250 g cogumelo castanho, fresco cortado em quartos
- 1 c. chá de tomilho-limão
- 1 c. chá de sal
- 200 g queijo-creme vegan
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1818 kJ / 435 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alho-francês à Brás
45 min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 min
Crocante mediterrânico
50 min
Enrolado de cogumelos
1h 20min
Folhado de ervilhas e batata-doce
50 min
Tarte vegetariana
1h
Tarte de cogumelos e alho-francês
40 min
Empadão de seitan
2h
Chili primavera com cuscuz de hortelã
55 min
Penne com beringela no forno
50 min
Empadão vegetariano
1h 40 min
Bolonhesa vegan
40 min