Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 300 g grelos cortados em juliana
- 6 ovos
- 100 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo rabaçal cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20min
Migas de grelos com ovo escalfado
1h
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Pataniscas de espinafres com tahini
25min
Legumes no forno com bacon e croutons
1h 5min
Tarte de cogumelos e alho-francês
40min
Salada morna de couve-roxa
35min
Salteado de legumes com massa folhada
50min
Ramequim de legumes
1h 25min
Pataniscas de feijão-frade com puré de nabo e batata-doce
1h
Fritata de legumes
45min
Bacalhau gratinado com couve
1 Std. 35 Min