Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 300 g grelos cortados em juliana
- 6 ovos
- 100 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo rabaçal cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40min
Pudim de feijão com creme de abacate
1h
Rolos de beringela com presunto
50min
Legumes assados no forno com presunto
50min
Strogonoff de legumes
30min
Penne com curgete e molho de coentros
40min
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30min
Tarte de espargos
1h
Soufflé de alho-francês
1h 30min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1h
Migas de grelos com ovo escalfado
1h