Wersje kompatybilne
Batatas recheadas com soja, espinafres e pinhões
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g batata média c/ casca (8 unidades aprox.)
- 150 g soja granulada fina
- Água q.b. p/ demolhar
- 100 g queijo mozarela curado
- 50 g queijo da Ilha
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 10 g gengibre
- 150 g chuchu cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 100 g polpa de tomate
- 50 g vinho branco
- 25 g molho de soja
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 70 g espinafres
- 20 g pinhões
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuggets de tofu
25 min
Arroz amigo do pato
45 min
Pastéis de soja
20min
Strogonoff de legumes
30 min
Paella primaveril
30 min
Empadão de seitan
2h
Tacos de lentilhas com molho especial
4 Std. 30 Min
Chili de soja com grão e feijão
40 min
Almôndegas de tofu com arroz integral & quindim vegan
1h 35min
Bolonhesa sem carne
45 min
Estufado de tofu
30 min
"Bacalhoada" de seitan
1h 20min