Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Millet
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
-
250
g millet
lub 250 g quinoa
Salteado
- 30 g azeite
- 100 g cebola
- 200 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 250 g curgete cortada em rodelas finas
- 100 g acelgas cortadas em pedaços
- 1 pitada de sal
- 50 g sementes de girassol tostadas
Molho tahini
- 200 g sementes de sésamo, brancas
- 1 limão, só o sumo
- 50 g azeite
-
1
c. chá de geleia de agave
lub 1 c. chá de geleia de arroz - 80 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6993.1 kJ / 1671.4 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 142.1 g
- Tłuszcz
- 110.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 30.2 g
- Sód
- 321.9 mg
Alternatywne przepisy
Cuscuz de couve-flor com tofu
8 godz.
Estufado de lentilhas com legumes
1 godz. 45 min
Quinoa malandra de cogumelos
40 min
Salada de quinoa e legumes
45 min
Hambúrgueres de quinoa e feijão azuki
3h
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1h
Salada de trigo sarraceno com camarão, agrião e laranja
30 min
Salada de milho painço, lentilhas e romã
2h 35min
Millet
45 min
Tofu mexido
25 min
Caril de legumes com bulgur
55 min
Papas de millet
30 min