![Pâte de base pour pain Pâte de base pour pain](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD9ED688-1E9F-46DB-8CA9-DD3F65C9F883/Derivates/195BF0DD-1F2E-4456-8B86-68F72B603EEB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20 - 25
g de levure fraîche
lub 2 - 3 c. à café de levure déshydratée (8 g) - 400 g de farine de blé
-
30
g d'huile d'olive, et plus pour huiler
lub 30 g de beurre - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7347 kJ / 1755 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 308 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 18.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50min
Baguette
3 Std. 45 Min
Pain aux cinq graines
50min
Cheesecake (sans cuisson)
5 Std. 30 Min
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Pizza Margherita
2h 10 min
Pain de campagne
2h
Boulettes de viande à la sauce tomate
45min
Mayonnaise
5 min
Focaccia aux oignons
2h
Pain de mie
3ч.
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45min