Cake aux abeilles avec glaçage

Cake aux abeilles avec glaçage

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
35 morceaux

Składniki

Pâte
  • 5 œufs
  • 140 g de sucre
  • 380 g de farine de blé
  • 1 paquet de sucre vanillé (± 8 g)
  • 20 g de levure chimique
  • 230 g de lait
  • 200 g d'huile de tournesol
  • ½ zestes de citron jaune râpé
Glaçage
  • 450 g de fromage frais à tartiner
  • 75 g de yaourt
  • 120 g de sucre
  • ½ zestes de citron jaune râpé
  • 15 g de jus de citron, fraîchement pressé
Chocolat fondant
  • 100 g de chocolat fondant en morceaux
  • 10 g d'huile de tournesol
  • 35 d'oreillons d'abricots au sirop, en conserve égouttées, (± 480 g poids net)
  • 50 g d'amandes effilées
  • 70 de bonbons (opcjonalnie) des yeux en sucre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 88.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 875.5 kJ / 209.3 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...