Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de farine
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 801 kJ / 192 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Moelleux au chocolat
45min
Pâte brisée
1 Std. 50 Min
Pâte à pizza
1 Std.
Purée de pommes de terre
45min
Gratin dauphinois
50min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Velouté de légumes
45min
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Soupe de potiron
35min
Sauce bolognaise
3h 15min