Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres

Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 10 g de gingembre frais épluché, en tranches (2 mm)
  • 4 poires épluchées, trognon retiré, en morceaux (3 cm)
  • 1 citron le jus uniquement
  • 20 g de sucre brun
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 200 g de mûres
  • 300 g de lait
  • 200 g de crème, env. 18% M.G.
  • 75 g de sucre en poudre
  • 3 jaunes d'œufs (moyen)
  • 8 tranches de brioche rassis
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 50 g de beurre
  • du sucre glace pour parsemer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 3138 kJ / 750 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...