Cuisse de dinde en robe de lard et pommes de terre

Cuisse de dinde en robe de lard et pommes de terre

4.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'ail en gousse
  • 5 brins de romarin frais
  • 150 g de lard en fines tranches
    150 g de poitrine de porc, désossée et découennée, en fines tranches
  • 800 g de cuisses de dinde, sans peau mais avec l'os
    800 g de cuisse de poulet, sans peau, désossée, mais avec l'os
  • 1 c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre noir, fraîchement moulu
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge (2 c. à soupe)
  • 1300 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre en morceaux (4 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 51 g
Kalorie 2174 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...