Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 50 g de poudre de cacao (tout type)
- 400 g de lait entier
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 150 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50 min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Glace à la vanille
12h
Citronnade
5min
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Sorbet citron
8h 30min
Baguette
3h 45min
Mayonnaise
5min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Glace aux fruits
5min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min