Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte sablée au chocolat
- 125 g de beurre à température ambiante, en morceaux (1-2 cm), et plus pour beurrer le moule
- 125 g de sucre
- 1 gousse de vanille, grattée
- 1 oeuf
- 1 c. à café rase de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 25 g de poudre de cacao
- 200 g de farine de blé
Caramel au beurre salé
- 90 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à café rase de sel (Fleur de sel)
- 100 g de sucre
- 120 g de crème, min. 30% M.G.
Ganache au chocolat
- 180 g de chocolat noir 70%, en morceaux ou pastilles
- 160 g de crème, min. 30% M.G.
Finition
- 3 c. à soupe de granola de noisettes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2033 kJ / 486 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Soupe mystère
45 min
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Génoise
1 Std. 50 Min
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Brownies
50 min
Gâteau au chocolat et au caramel
2h
Cheesecake (avec cuisson)
7h 20 min
Pancakes à l'américaine
40 min