Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé

Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé

4.2 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Pâte sablée au chocolat
  • de beurre à température ambiante, en morceaux (1-2 cm), et plus pour beurrer le moule
    125 g
  • de sucre
    125 g
  • gousse de vanille grattée
    1
  • oeuf
    1
  • de levure chimique
    1 c. à café rase
  • de sel
    1 pincée
  • de poudre de cacao
    25 g
  • de farine de blé
    200 g
Caramel au beurre salé
  • de beurre en morceaux
    90 g
  • de sel (Fleur de sel)
    1 c. à café rase
  • de sucre
    100 g
  • de crème, min. 30% M.G.
    120 g
Ganache au chocolat
  • de chocolat noir 70% en morceaux ou pastilles
    180 g
  • de crème, min. 30% M.G.
    160 g
Finition
  • de granola de noisettes
    3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486 kcal / 2033 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...