Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé

Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé

4.1 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Pâte sablée au chocolat
  • 125 g de beurre à température ambiante, en morceaux (1-2 cm), et plus pour beurrer le moule
  • 125 g de sucre
  • 1 gousse de vanille grattée
  • 1 œuf
  • 1 c. à café rase de levure chimique
  • 1 pincée de sel
  • 25 g de poudre de cacao
  • 200 g de farine de blé
Caramel au beurre salé
  • 90 g de beurre en morceaux
  • 1 c. à café rase de sel (Fleur de sel)
  • 100 g de sucre
  • 120 g de crème, min. 30% M.G.
Ganache au chocolat
  • 180 g de chocolat noir 70% en morceaux ou pastilles
  • 160 g de crème, min. 30% M.G.
Finition
  • 3 c. à soupe de granola de noisettes

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.3 g
Kalorie 2033 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...