Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons
- 1 - 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1000 g de palourdes fraîches, nettoyées
- 1 pincée de piment en poudre
- 50 g de vin blanc
-
150
g de bouillon de poisson
lub 150 g d'eau et 1 c. à café de sel - 2 c. à café de persil frais, uniquement les feuilles
- 1 c. à café de panure
- ½ c. à café de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45min
Spaghettini sauce aux moules et palourdes
1h 5min
Sauce moutarde
5min
Chocolat chaud
10min
Crème brûlée
4h 40min
Vinaigrette aux poivrons
5min
Dorade royale en croûte de sel
35min
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Bucatini à l'amatriciana
45min
Veau à la sauce au thon
13 Std.
Poulet citron
50min
Confiture de mangues et fruits de la passion
20min