![Palourdes marinières Palourdes marinières](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29F42E5A-098A-46BC-87C5-59CF7C81E44D/Derivates/43ADC698-B45F-41E2-A479-FA5BC32702C6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons
- 1 - 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1000 g de palourdes fraîches, nettoyées
- 1 pincée de piment en poudre
- 50 g de vin blanc
-
150
g de bouillon de poisson
lub 150 g d'eau et 1 c. à café de sel - 2 c. à café de persil frais, uniquement les feuilles
- 1 c. à café de panure
- ½ c. à café de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisse de poulet teriyaki
2 Std. 5 Min
Salade niçoise
40 min
Riz aux fruits de mer
1 godz. 15 min
Korma de fruits de mer
40 min
Viande hachée
35 min
Saumon accompagné de salade de fenouil à la pomme
1 godz. 20 min
Légumes asiatiques à l'aigre-doux
25min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
4h
Pizza quatre saisons
1h 30min
Crema catalana
40 min
Mayonnaise à l'avocat
15min
Crevettes au curry
35 min