Tagliatelle aux cèpes

Tagliatelle aux cèpes

4.3 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 20 g de persil frais les feuilles uniquement
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g de cèpes frais en lamelles,
    30 g de cèpes séchés, réhydratés dans de l'eau chaude pendant 20 min et égouttés
  • 100 g de champignons frais variés, en lamelles si nécessaire
  • 1 ¼ c. à café de sel selon vos goûts
  • 1200 g d'eau
  • 300 g de pâtes sèches longues, type tagliatelle
  • 1 - 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu selon vos goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1659 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...