Tajine de poulet au miel et aux pruneaux

Tajine de poulet au miel et aux pruneaux

3.2 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 600 g d'eau
  • 4 cuisses de poulet
    4 filets de poitrine de poulet
  • 6 pincées de sel fin selon votre goût
  • 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
  • 2 pincées de coriandre moulue
  • 2 pincées de cumin en poudre
  • 1 pincée de poivre de Jamaique moulu
  • 10 - 15 pruneaux, secs, dénoyautés
  • 8 figues séchées
  • 250 g de semoule de blé
  • 50 - 100 g de raisins
  • 60 g de miel selon votre goût
  • 50 g d'amandes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 48 g
Kalorie 3560 kJ / 851 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 131 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...