Tajine de poulet au miel et aux pruneaux

Tajine de poulet au miel et aux pruneaux

3.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d'eau
    600 g
  • cuisses de poulet
    4
    4 filets de poitrine de poulet, sans peau, en morceaux (5 cm)
  • de sel fin selon votre goût
    6 pincées
  • de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
    2 pincées
  • de coriandre moulue
    2 pincées
  • de cumin en poudre
    2 pincées
  • de poivre de Jamaique, moulu
    1 pincée
  • pruneaux, secs, dénoyautés
    10 - 15
  • figues séchées
    8
  • de semoule de blé
    250 g
  • de raisins
    50 - 100 g
  • de miel selon votre goût
    60 g
  • d'amandes
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 851 kcal / 3560 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 131 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...