Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza base
- oil, for greasing
- 200 g lukewarm water
- ½ tsp dried instant yeast
- 120 g dried chickpeas
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tbsp psyllium husk
Coriander pesto
- 1 garlic clove
- 45 g fresh coriander, stalks and leaves cut into pieces (approx. 1½ bunches)
- 50 g raw unsalted cashews
- 40 g sunflower seeds
- 10 g pepitas
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 100 g avocado oil
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 tsp dulse flakes (optional)
Toppings
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 50 g mozzarella cheese, cut into slices
- 2 - 4 fresh tomatoes, cut into slices
- fresh thyme leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.5 kJ / 257 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 442.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil bolognese
30min
Cauliflower "fried" rice
45min
Carrot cake bliss balls
40min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Raw zucchini bolognaise
15min
Chia coconut bread
2 godz. 40 min
Millet cashew stir-fry
30min
Cauliflower buffalo bites
35 min
Four-seed honey butter
30min
Green goddess pizza
1h 30min
Coconut and beetroot balls
40min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min