Coriander pesto pizza
TM6 TM5 TM31

Coriander pesto pizza

4.3 (17 ocen)

Składniki

Pizza base

  • oil, for greasing
  • 200 g lukewarm water
  • ½ tsp dried instant yeast
  • 120 g dried chickpeas
  • 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1 garlic clove
  • 1 sprig fresh rosemary, leaves only
  • ¼ tsp salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 tbsp psyllium husk

Coriander pesto

  • 1 garlic clove
  • 45 g fresh coriander, stalks and leaves cut into pieces (approx. 1½ bunches)
  • 50 g raw unsalted cashews
  • 40 g sunflower seeds
  • 10 g pepitas
  • 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
  • 100 g avocado oil
  • ¼ tsp salt, to taste
  • 1 tsp dulse flakes (optional)

Toppings

  • 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 50 g mozzarella cheese, cut into slices
  • 2 - 4 fresh tomatoes, cut into slices
  • fresh thyme leaves, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1079.5 kJ / 257 kcal
Białko
16.6 g
Węglowodany
7.6 g
Tłuszcz
16.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
8.3 g
Sód
442.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy