Coriander pesto pizza

Coriander pesto pizza

4.3 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Pizza base
  • oil for greasing
  • lukewarm water
    200 g
  • dried instant yeast
    ½ tsp
  • dried chickpeas
    120 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • garlic clove
    1
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • psyllium husk
    1 tbsp
Coriander pesto
  • garlic clove
    1
  • fresh coriander stalks and leaves cut into pieces (approx. 1½ bunches)
    45 g
  • raw unsalted cashews
    50 g
  • sunflower seeds
    40 g
  • pepitas
    10 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • avocado oil
    100 g
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • dulse flakes (optional)
    1 tsp
Toppings
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    20 g
  • mozzarella cheese cut into slices
    50 g
  • fresh tomatoes cut into slices
    2 - 4
  • fresh thyme leaves, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 257 kcal / 1079.5 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 442.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...