Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ feuilles de gélatine alimentaire (7 g)
- 600 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 2 capsules de cardamome
- 1 étoile de badiane
- 1 bâton de cannelle
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Mousse de yaourt au citron
3sa 20 dk
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6 Std. 30 Min
Minipannacottas à la pistache
6h 20min
Perles du Japon au lait de coco et à la pistache
2h
Pannacotta coco-kiwi
3h
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25h 50min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Perles du Japon, coco et framboises
25 min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Verrine aux perles du Japon et coulis de mangue
2h 30min
Crème au lait de coco
15 Min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2 godz. 10 min