Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de rhubarbe
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 500 g de rhubarbe, pelée et en morceaux
La chantilly
- 400 g de crème liquide entière, bien froide
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de mascarpone, bien froid
- 100 g de meringues
- 250 g de fraises fraîches, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2619 kJ / 626 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Minipavlovas
3h 45min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1 godz. 5 min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12 Std. 15 Min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Parfait glacé rhubarbe et coulis de fraises
3 Std. 35 Min
Crème brûlée à la bergamote
3 godz. 40 min
Tartelettes aux poires caramélisées
2h 15min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2h
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3 godz. 40 min
Mousse fromage blanc, mangue et coriandre
12 Std. 30 Min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min