Mousse fromage blanc, mangue et coriandre

Mousse fromage blanc, mangue et coriandre

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Le fromage frais (la veille)
  • de fromage blanc nature
    200 g
La mousse (le jour même)
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    80 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
    2
  • de blancs d'œufs (2-3 blancs d'œufs)
    80 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    20 g
La compote de mangue (le jour même)
  • de mangue mûre coupée en morceaux
    300 g
  • de miel brut
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche équeuté
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 111.1 kcal / 467.1 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...