Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de raisins secs mélangés
- 75 g de dattes dénoyautées, hachées au couteau
- 50 g de jus d'orange
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
-
3
c. à soupe de cognac, whisky ou Grand Marnier...
lub 3 c. à soupe de jus de fruit - 50 g d'amandes émondées
- 90 g de cassonade
- 125 g de beurre, coupé en dés
- 2 œufs
- 75 g de farine de blé
- 80 g de lait entier
- 100 g de chapelure maison (voir "Conseil(s)")
- 800 g d'eau
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Cake aux fruits secs
2h
Stollen
3 godz. 45 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Christmas cake traditionnel
720h
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Cookies rhum-raisins
25min
Gâteau nantais
1h
Pasteras aux pommes
25min
Cobbler aux pommes
1h 40min