![Glace au sarrasin Glace au sarrasin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0286B4DA-1579-4558-B9C9-FA540A17FFD4/Derivates/04403b2e-5636-407b-b085-e880cde0129f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de graines de kasha (graines de sarrasin décortiquées et grillées)
- 500 g de lait de soja
- 5 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 50 g de miel
Le jour même
- 30 g de beurre demi-sel
- 3 galettes de sarrasin, coupées tout autour à 3 cm du bord puis coupées en deux
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 941.1 kJ / 225.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Marsala chaud
Brak ocen
Soupe glacée aux amandes
1ωρ. 15 λεπτ.
Croquettes de cailles braisées
15 Std.
Glace à la moutarde
12h
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12h
Glace à l'oseille
3h 20min
Crème glacée à l'amande sans lactose
2h 45min
Glace au gingembre
12h
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12 Std. 50 Min
Sorbet banane-spiruline
12h
Citron givré
12h
Sorbet aux fruits (Plaisir)
10min