![Gelée au citron de Syracuse Gelée au citron de Syracuse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44e640f9-eb97-489f-a738-ee58bf4e9bf2/Derivates/5a9744e3-1b03-4482-8dec-c47cec165fdf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jus de citron (4-5 citrons)
- 800 g d'eau
- 90 g de fécule de maïs
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40 min
Fiadone au citron
50 min
Tarte à l'orange
12h
Gaspacho d'abricot au thé et gingembre
1 godz. 15 min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Pâte de citron et de gingembre confits
1h 25 min
Poires duchesse
12h 25min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 min
Pannacottas aux épices
4h 30min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1 Std. 50 Min
Gâteau vapeur à l'orange
40 min