Velouté d'aubergine, fenouil et tomates fondantes, estragon et basilic

Velouté d'aubergine, fenouil et tomates fondantes, estragon et basilic

4.1 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Le consommé de fenouil
  • bulbe de fenouil
    1
  • d'eau
    900 g
Le velouté et sa garniture
  • d'aubergine épluchée et coupée en cubes (2-3 cm)
    300 - 400 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • d'estragon frais grossièrement haché
    3 c. à café
  • de basilic frais grossièrement haché
    3 c. à café
  • de tomates coupées en tranches d'1 cm (3 tomates env.)
    350 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166 kcal / 686.8 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 279.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...