Sole, topinambours et épices

Sole, topinambours et épices

4.0 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 portions

Składniki

Le mélange d'épices
  • de poivre noir en grains
    30 g
  • de graines de coriandre
    30 g
  • de graines de cumin
    30 g
  • de graines de cardamome fumée
    15 g
Les soles
  • soles, vidées et nettoyées (400-600 g)
    2
  • de gros sel
    40 g
Les topinambours
  • d'eau
    200 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de bicarbonate de sodium
    ½ c. à café
  • de topinambours coupés en dés réguliers (0,5 cm)
    400 g
  • échalote coupée en deux
    1
  • d'ail
    1 gousse
  • de miel
    2 c. à café
  • de beurre
    30 g
<br>Le bouillon aux épices<br>
  • échalotes coupées en deux
    2
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de miel
    1 c. à café
  • de vin blanc
    50 g
  • de fumet de poisson
    150 g
  • de bouillon de volaille
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1504.5 kcal / 4199 kJ
Białko 82 g
Tłuszcz 53.5 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 1720.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...