Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g espargos verdes
- 50 g manteiga
- 400 g alho-francês cortado em rodelas
- 150 g batata cortada em pedaços
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - Iogurte grego q.b. p/ guarnecer
- ½ limão, só a raspa p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 545.4 kJ / 130.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 23.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Sopa de cebola gratinada
35 Min
Vichyssoise de agrião
35 Min
Sopa de tomate
45min
Salada de batata-doce, romã e feta
35 Min
Creme de espargos e vieiras
45min
Gaspacho de beterraba
50 Min
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 Min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Creme de agrião e rúcula
2h 45min
Creme de espargos com parmesão
30min
Creme de couve-flor e manjericão
45min