Vichyssoise de espargos
TM6 TM5

Vichyssoise de espargos

4.2 (13 ocen)

Składniki

  • 320 g espargos verdes
  • 50 g manteiga
  • 400 g alho-francês cortado em rodelas
  • 150 g batata cortada em pedaços
  • 1000 g água
  • 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
    lub 1 cubo de caldo de legumes
  • Iogurte grego q.b. p/ guarnecer
  • ½ limão, só a raspa p/ guarnecer

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
545.4 kJ / 130.4 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
2.9 g
Sód
23.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy