Velouté de céleri à la poire et aux noix

Velouté de céleri à la poire et aux noix

4.7 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de cerneaux de noix
    40 g
  • de cantal coupé en dés
    100 g
  • de pâte feuilletée maison ou du commerce, étalée
    200 g
  • d'oignon (petit), coupé en quatre
    100 g
  • d'huile de noix
    1 c. à soupe
  • cube de bouillon de volaille ou de légumes
    1
  • de céleri-rave pelé et coupé en cubes
    350 g
  • d'eau
    550 g
  • de miel
    1 c. à soupe
  • de beurre coupé en dés
    20 g
  • poire pelée et coupée en dés
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    40 g
  • du sel
  • de cerfeuil frais effeuillés
    4 brins
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528 kcal / 2204 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...