Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à soupe de cassonade
- 70 g d'huile d'olive, et 2 c. à soupe pour les pignons
- 50 g de branche de céleri en dés
- 150 g d'oignons grelot surgelés
- 400 g d'aubergines avec la peau, en dés de 2 cm
- 25 g de concentré de tomate
- 50 g de raisins secs
- sel
- poivre moulu
- 1 c. à soupe de pignons de pin
- 1 c. à soupe de câpres en saumure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750 kJ / 181 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Pesto au basilic
10min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Tatin de poivron et tapenade
1u. 5min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
La socca
40 Min
Salade d'aubergine au yaourt
2 godz. 10 min
Soupe au pistou
40 Min
Caponata sicilienne
35 Min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12h
Pissaladière
2 godz. 10 min
Panisses
30 Min