Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à soupe de cassonade
- 70 g d'huile d'olive, et 2 c. à soupe pour les pignons
- 50 g de branche de céleri en dés
- 150 g d'oignons grelot surgelés
- 400 g d'aubergines avec la peau, en dés de 2 cm
- 25 g de concentré de tomate
- 50 g de raisins secs
- sel
- poivre moulu
- 1 c. à soupe de pignons de pin
- 1 c. à soupe de câpres en saumure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750 kJ / 181 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Caponata sicilienne
35 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Salade d'aubergine au yaourt
2 godz. 10 min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Parmigiana d'aubergine
1 godz. 30 min
Canistrelli
1h
Panisses
30 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min
Caviar d'aubergine "express"
20 min
Pesto au basilic
10min