
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crumble
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 50 g de noisettes émondées
- 50 g d'amandes émondées
- 80 g de parmesan coupé en morceaux
- 80 g de farine de châtaigne
- 80 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
Les légumes
- 100 g d'oignons rouges coupés en deux
- 200 g de carottes coupées en tronçons
- 400 g de betteraves crues coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 200 g de petits pois frais écossés
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 428 kcal / 1787 kJ
- Białko
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Błonnik
- 8.8 g