Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 poivrons orange, coupés en deux, épépinés et membranes blanches retirées
- 1 poivron rouge, coupé en deux, épépiné et membranes blanches retirées
- 1 oignon blanc, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 750 g d'eau
- 20 g de farine de blé
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 356 kJ / 84 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20 Min
Gaspacho indien
2h
Gaspacho tomates ananas
1 godz. 5 min
Velouté de concombre glacé
10 Min
Soupe de courgette et menthe
35min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15 Min
Gaspacho tomate-gambas
2 Std. 30 Min
Soupe froide de tomates et fenouil
2 Std. 20 Min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Velouté de concombre aux noix
10 Min
Soupe froide de concombre au basilic
10 Min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min