![Rillettes de porc et de canard Rillettes de porc et de canard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3F306AB9-5536-4B20-911F-918CA6EDB232/Derivates/09359786-bf82-4974-a3a2-5a16a5f911b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poitrine de porc
- 2 - 3 cuisses de canard désossées (environ 600 g de chair)
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café de poivre 5 baies,moulu gros
- 1 c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 150 g d'oignon (1 gros), coupé en quatre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 255 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Rillettes de canard
2h 30min
Terrine de foies de volaille au porto
5 godz. 50 min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Rillettes de porc au cidre
2 Std.
Rillettes de truite
3h 30min
Rillettes de lapin
12h
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2h 30min
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Terrine de lapin aux herbes
24 Std.
Rillettes de porc tradition
12h