Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de poitrine de porc
- 2 - 3 cuisses de canard désossées (environ 600 g de chair)
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café de poivre 5 baies,moulu gros
- 1 c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 150 g d'oignon (1 gros), coupé en quatre
- 250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 255 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté de campagne au foie gras
48u.
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Pâté de campagne
48u.
Terrine bressane
24h
Rillettes de lapin
12h
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Terrine de campagne
25h 15min
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min