Pâté de lapin en croûte

Pâté de lapin en croûte

4.6 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 parts

Składniki

Le pâté de lapin
  • 500 g de viande de lapin, en morceaux
  • 200 g de chair à saucisse
  • 2 œufs
  • 4 brins d'estragon frais équeutés et ciselés
  • 2 c. à café de cognac
  • 1 c. à café bombée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café rase de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
La pâte
  • 2 pâtes brisées maison
  • farine de blé pour fariner
  • 1 œuf battu à la fourchette, pour la soudure et la dorure

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 19 g
Kalorie 1581.9 kJ / 379.6 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...