Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pâté de lapin
- 500 g de viande de lapin, en morceaux
- 200 g de chair à saucisse
- 2 œufs
- 4 brins d'estragon frais, équeutés et ciselés
- 2 c. à café de cognac
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café rase de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La pâte
- 2 pâtes brisées maison
- farine de blé, pour fariner
- 1 œuf battu à la fourchette, pour la soudure et la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1581.9 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Pâté périgourdin
48 Std.
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Pâté en croûte à la châtaigne
13u. 30min
Pâté de campagne au foie gras
48 Std.
Pâté de campagne
48 Std.
Terrine bressane
24h
Rillettes de lapin
12 godz.
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de campagne
25hod. 15min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min