Royal à la mousse de cassis

Royal à la mousse de cassis

4.7 55 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • 70 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 10 g de beurre demi-sel coupé en morceaux, à température ambiante
  • 40 g de fécule de maïs
  • 1 pincée de sel
  • 80 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La mousse
  • 200 g de gelée de cassis
  • 2 g d'agar-agar
  • 20 g d'eau froide
  • 10 g de crème de cassis
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 10 g de sucre vanillé maison
Le glaçage
  • 200 g de gelée de cassis
  • ½ sachet d'agar-agar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.4 g
Kalorie 1776 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...