Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 70 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, à température ambiante
- 40 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La mousse
- 200 g de gelée de cassis
- 2 g d'agar-agar
- 20 g d'eau froide
- 10 g de crème de cassis
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 10 g de sucre vanillé maison
Le glaçage
- 200 g de gelée de cassis
- ½ sachet d'agar-agar
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 Std. 15 Min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Pavés chocolat écume de menthe
3 Std.
Crème pâtissière
15 Min
Délice pomme-speculoos
12h
Verano
12h 45min
Miroir à la framboise
15 Min
Bûche aux épices façon tatin
1 Std. 15 Min
Bavarois litchis-framboises
4 Std.
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Pâte à chou
2 Std.