Royal à la mousse de cassis

Royal à la mousse de cassis

4.8 52 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • de sucre en poudre
    70 g
  • œufs
    4
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux, à température ambiante
    10 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'amandes en poudre
    80 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La mousse
  • de gelée de cassis
    200 g
  • d'agar-agar
    2 g
  • d'eau froide
    20 g
  • de crème de cassis
    10 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    300 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
Le glaçage
  • de gelée de cassis
    200 g
  • d'agar-agar
    ½ sachet

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...