Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
- 20 - 25 feuilles de menthe fraîche
- 4 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire vert (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.9 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Glace à la cannelle et aux figues
12 Std. 30 Min
Sorbet citron vert
12 Std.
Mousse glacée à la menthe
12 Std.
Glace à la réglisse
3h 45min
Glace au café
12 Std.
Yaourt à boire pomme, ananas et citron vert
8h 15 min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3h 15min
Orange givrée
12 Std.
Glace menthe-chocolat
12 Std.
Sorbet pomme verte et calvados
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.