Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
- 20 - 25 feuilles de menthe fraîche
- 4 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 2 - 3 gouttes de colorant alimentaire vert (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.9 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la réglisse
3h 45min
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3 Std. 15 Min
Mousse glacée à la menthe
12h
Glace rhum raisins
12h
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 Min
Sorbet cerise et lait de coco
3 Std. 15 Min
Glace à la fraise et au yaourt
4 Std. 20 Min
Glace stracciatella
12h
Glace au café
12h
Sirop de menthe
50 Min
Glace à la fraise façon italienne
40p
Glace menthe-chocolat
12h