Bûche pain d'épices, mousse clémentine

Bûche pain d'épices, mousse clémentine

3.5 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit pain d'épices (la veille)
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    55 g
  • de quatre-épices
    2 c. à café
  • blancs d'œufs
    2
La mousse clémentine (la veille)
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g
  • de sucre glace maison
    60 g
  • clémentines (300 g env.)
    6
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'agar-agar
    2 g
  • de vanille en poudre
    1 pincée
  • jaunes d'œufs
    3
Le glaçage au chocolat (le jour même)
  • de chocolat noir 70% de cacao
    150 g
  • d'huile de tournesol
    20 g
  • d'eau
    500 g
Le dressage (le jour même)
  • clémentine en quartiers
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 429.2 kcal / 1792.2 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 44.1 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...