Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 3 branches de verveine fraîche
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre en poudre
- 30 g de sucre glace
- 1 pincée de sel
- 150 g de pomme golden, en dés
- 20 g de beurre demi-sel
- 30 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 363 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon, cresson et fraîcheur de tomate (Eric Robert)
12 godz.
Meringues à la pistache
2h 30min
Flan à la pistache
30 min
Couscous d'agneau - Crème catalane
1 godz. 35 min
Crème brûlée à la bergamote
3 Std. 40 Min
Crème au chocolat, gelée de café
2 godz. 25 min
Crème brûlée allégée
3h 15min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min
Œufs au lait au caramel
55min
Meringues à aromatiser
3h 30min
Œufs au lait et à la vanille
5h