Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de saindoux
- 300 g de poitrine de porc, découennée et détaillée en dés
- 300 g de sauté de porc, détaillé en dés
- 250 g de cidre brut
- 150 g d'eau
- 200 g de pommes, coupées en quartiers
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 feuille de laurier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 338 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Pâté de campagne
48h
Terrine bressane
24h
Confiture de lard
25 Min
Terrine de campagne
4h 30min
Rillettes de porc et de canard
7 godz.
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Rillettes de poulet
6h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Rillettes de canard
2 godz. 30 min
Welsh rarebit
30 Min
Carbonade flamande
1h 45min