Sphère chocolat-mandarine

Sphère chocolat-mandarine

4.6 15 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

La gelée de mandarine
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de jus de mandarine (2-3 mandarines env.)
    200 g
La mousse au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de mascarpone très froid
    100 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    150 g
  • œufs (blancs et jaunes séparés)
    3
Le glaçage miroir et finition
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • d'eau
    90 g
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    65 g
  • de cacao en poudre
    35 g
Le lendemain
  • biscuits au beurre type Roudor
    8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 456 kcal / 1909 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...