Risotto de sarrasin aux champignons

Risotto de sarrasin aux champignons

3.6 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en dés
  • 1 gousse d'ail pelée et dégermée
  • 50 g de beurre
  • 2 brins de persil frais équeutés
  • 400 g de champignons des bois frais coupés en lamelles
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 échalotes pelées et coupées en deux
  • 250 g de sarrasin décortiqué
  • 100 g de vin blanc sec (1 petit verre)
  • 400 g de bouillon de volaille maison (voir "Conseil(s)")
    400 g de bouillon de volaille, (reconstitué avec 1/2 cube de bouillon de volaille et 250 g d'eau bouillante)
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 348 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 1280.9 kJ / 306.1 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...