Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc de poireau, coupé en petits tronçons
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre
- 400 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 6 pincées de sel
- 6 pincées de poivre moulu
- 200 g d'eau
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de cumin en poudre
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- 2 brins de ciboulette fraîche, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1127.2 kJ / 270.2 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Crème de petits pois
40 Min
Crème de chou-fleur
30 Min
Soupe de maïs, haddock et pommes de terre
35 Min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 Min
Soupe de maïs à l'œuf et au jambon
15 Min
Soupe crémeuse de maïs à la dinde
50 Min
Velouté de champignons
20 Min
Soupe de petits pois, épinards et amandes
30 Min
Crème de brocoli aux noisettes
1 Std.
Crème de chou-fleur
40 Min
Velouté de poulet à la noix de cajou
30 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min