Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan
- 80 g d'oignon coupé en cubes d'1 cm
- 80 g de beurre
- 25 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 80 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- du sel (très peu si vous utilisez du bouillon déshydraté)
- du poivre moulu
- 120 g de girolles fraîches
- 120 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 30 g de pignons de pin
- sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 631 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 Min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 Min
Pesto petits pois et ricotta
10 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1j
Risotto aux asperges
35 Min
Conchiglioni aux épinards et ricotta
1h 10 min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40 min
Pappardelle au pesto de roquette et ricotta
1j
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35 Min
Risotto aux morilles
45 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 min