![Menu veggie - Risotto forestier aux pignons Menu veggie - Risotto forestier aux pignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A943884C-9883-49CE-B233-97AFA6EB3A7A/Derivates/2dc3b05c-dbd1-4f4a-959e-2377b0989b27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan
- 80 g d'oignon coupé en cubes d'1 cm
- 80 g de beurre
- 25 g d'huile d'olive
- 300 g de riz spécial risotto
- 80 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- du sel (très peu si vous utilisez du bouillon déshydraté)
- du poivre moulu
- 120 g de girolles fraîches
- 120 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 30 g de pignons de pin
- sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 631 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 62 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 min
Risotto aux morilles
45 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50 min
Risotto aux asperges
35min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1 godz.
Risotto de printemps
55 min
Risotto parfumé aux herbes
30 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 min