Pipe rigate gratinés

Pipe rigate gratinés

4.6 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1500 g
  • de gros sel
    1 c. à café bombée
  • de pâtes sèches, type pipe rigate
    300 g
    300 g de pâtes sèches, type penne
  • d'huile d'olive 1 c. à soupe pour les pâtes et 1 filet pour gratiner
    25 g
  • gousse d'ail pelée et dégermée
    1
  • de tomates coupées en quatre
    250 g
  • de vinaigre balsamique
    1 c. à soupe
  • de basilic frais équeutés
    4 brins
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de scamorza fumée (fromage filé italien), coupée en petits cubes
    1 boule
    1 boule de mozzarella, (fromage filé italien), coupée en petits cubes

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1933 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...