Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie

Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie

4.5 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    400 g
  • de carottes coupées en bâtonnets comme des frites
    300 g
  • de panais coupé en bâtonnets comme des frites
    200 g
  • de sauge fraîche
    4 feuilles
  • blancs de poulet (120 g chacun env.)
    4
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de farine de blé
    5 g
  • de beurre
    5 g
  • de tomme de Savoie coupée en dés
    60 g
  • d'huile d'olive
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361 kcal / 1507.8 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 345.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...