Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie

Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie

4.5 141 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 300 g de carottes coupées en bâtonnets comme des frites
  • 200 g de panais coupé en bâtonnets comme des frites
  • 4 feuilles de sauge fraîche
  • 4 blancs de poulet (120 g chacun env.)
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 5 g de farine de blé
  • 5 g de beurre
  • 60 g de tomme de Savoie coupée en dés
  • 5 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 345.8 mg
Białko 34.8 g
Kalorie 1507.8 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...