
Wersje kompatybilne
Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 300 g de carottes coupées en bâtonnets comme des frites
- 200 g de panais coupé en bâtonnets comme des frites
- 4 feuilles de sauge fraîche
- 4 blancs de poulet (120 g chacun env.)
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 g de farine de blé
- 5 g de beurre
- 60 g de tomme de Savoie coupée en dés
- 5 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 361 kcal / 1507.8 kJ
- Białko
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 345.8 mg