Risotto à la pomme et au jambon fumé

Risotto à la pomme et au jambon fumé

3.6 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 30 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 320 g de riz spécial risotto
  • 180 g de pomme type fuji ou gala, coupée en morceaux d'1 cm
  • 820 g d'eau
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 80 g de jambon fumé coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670.5 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1861.5 kJ / 444.8 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...