Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de riz spécial risotto
- 180 g de pomme, type fuji ou gala, coupée en morceaux d'1 cm
- 820 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de jambon fumé, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861.5 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 670.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Pâtes aux lentilles et à la saucisse
35 min
Riz au poulet et chorizo
35 min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 min
Kouign patatez à l'andouille
1h 5min
One pot fusilli aux champignons, lardons et ricotta
20 min
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50 min
Gratin de figue, chèvre et pomme de terre
1h
Dinde à la crème, au bacon et au poireau
35 min
Filet de poulet et sauce à la tomme de Savoie
35 min
Papillotes de poulet, tomate et mozarella
35 min