![Cassoulet mexicain Cassoulet mexicain](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36b82542-77de-45a9-9b08-266c5268bc7e/Derivates/1be49359-45ce-43b9-b151-0b48b8c8833c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à café d'épices à chili
- 100 g de poivron rouge, coupé en brunoise
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de saucisses de Toulouse, coupées en rondelles (1,5-2 cm)
- 100 g de chorizo, coupé en rondelles
- 150 g de grains de maïs en conserve
- 700 g de haricots blancs en boîte, rincés et égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3208 kJ / 769.5 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 2036 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55 Min
Gratin au lard
2 Std. 25 Min
Chili con carne
30min
Garbure du Béarn
1u. 10min
Ratatouille aux merguez
40min
Soupe complète aux pois chiches, poireau et chorizo
35min
Rougail aux chipolatas
50 мин.
Picadillo à la cubaine
50 мин.
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 мин.
Rougail saucisse et riz
50 мин.
Quiche mexicaine
1u. 20min
Colombo de porc aux légumes
45min